Svečano otvorenje Mjeseca hrvatske knjige 2020.

Mjesec hrvatske knjige 2020. svečano je otvoren u četvrtak, 15. listopada 2020. godine u novoobnovljenoj Gradskoj knjižnici Ivanić-Grad.

U ime ravnateljice Knjižnica grada Zagreba i cijelog Programskog i organizacijskog odbora, pomoćnica ravnateljice Ivančica Đukec Kero istaknula je kako je poseban cilj manifestacije tijekom mjesec dana održavanja dodatno promicati kulturu pisanja i čitanja kao važnih društvenih vrijednosti. Okupljene je pozdravio i državni tajnik Ministarstva kulture i medija Ivica Poljičak. U ime ministrice Nine Obuljen Koržinek i svojeg ministarstva čestitao je svima koji su sudjelovali u osmišljavanju ovogodišnjeg programa Mjeseca hrvatske knjige te istaknuo kako je Mjesec hrvatske knjige jedna od najvažnijih književnih manifestacija u Hrvatskoj, koja u fokus dovodi književnost i čitanje. Rekao je kako je poseban naglasak manifestacije na knjižnicama kao posrednicama između knjige i njezinih čitatelja jer upravo su knjižničari ključna karika u pronalasku prave knjige za svakoga čitatelja, s ciljem poticanja svijesti o važnosti knjige i čitanja za naš osobni, ali i cjelokupni društveni razvoj.

Okupljene su pozdravili i ravnateljica Gradske knjižnice Ivanić-Grad Senka Kušar Bisić, gradonačelnik grada domaćina Javor Bojan Leš te Jadranka Dujić Frlan, ovlaštena za obavljanje poslova pročelnice Upravnog odjela za kulturu, sport, tehničku kulturu i civilno društvo Zagrebačke županije. U glazbenom dijelu nastupio je Trio Ping-Pong

Pogledajte snimku svečanog otvorenja!Galerija fotografija (autor: Marko Šikić):