Kako smo tražili pravu...

U utorak, 14. studenog 2023. u Grif baru (Savska 160) održat će se zagrebački storytelling s prevoditeljima i prevoditeljicama, dio središnjeg programa Mjeseca hrvatske knjige pod nazivom Kako smo tražili pravu...


 

Storytelling večer prilika je književnim prevoditeljicama i prevoditeljima da se doslovno izlože svjetlima pozornice, da se čuje glas ovih velikih znalaca koji će razotkriti što se sve događa „u sjeni“ i s čim se sve susreću dok traže pravu - riječ. 

Događanje će početi neobičnom književno-modnom revijom Odijela za čitanje, projekta koji su Knjižnice grada Zagreba ostvarile u partnerstvu sa Školom za modu i dizajn. Kreacije u modnoj reviji nosit će manekenke agencije Midikenn model management.

U storytellingu sudjeluju: Ksenija BanovićAnda Bukvić PažinMišo GrundlerAndy JelčićŽeljka SomunDinko TelećanEla Varošanec Krsnik, a moderirat će Patricija Horvat.

Program je dio manifestacije Mjesec hrvatske knjige, a organiziraju ga Knjižnice grada Zagreba u suradnji s Društvom hrvatskih književnih prevodilaca, uz potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.