Čitateljski maraton

U organizaciji Hrvatskog čitateljskog društva 23. listopada diljem Hrvatske odvijao se čitateljski maraton pod nazivom Minuta za čitanje.

Na poziv Hrvatskog čitateljskog društva knjižnice diljem Hrvatske su se uključile u akciju čitanja naglas, a u ovoj akciji poziv je upućen svima bez ograničenja, osim MINUTE, kako bi što više sudionika došlo do izražaja.. Animirale su svoje korisnike, koji su od 15. do 22.10. na njihove adrese elektroničke pošte slali svoje videozapise čitanja u trajanju od jedne minute. Pročitani tekstovi uglavnom su bili povezani s temom Mjeseca hrvatske knjige, a cilj je ove online akcije poticanje čitanja i pismenosti kroz popularizaciju čitanja iz užitka, kao temeljnog preduvjeta za razvoj spomenutih vještina, ali i kao neizostavnog kulturnog sadržaja u životu svakog pojedinca. 

Predsjedništvo HČD-a doprinos akciji dalo je čitanjem odlomaka iz knjige Fortuna čitanja autora dr. sc. Danka Plevnika, a 23. listopada knjižnice su na svojim mrežnim stranicama, Facebooku, Instagramu, Twitteru i Youtube kanalu objavile pristigle materijale uz obvezne ključne riječi:
#minutazacitanje 
#mhk 
#hcd 
#razlistajse