Svečano otvoren Mjesec hrvatske knjige 2022.

Mjesec hrvatske knjige 2022. svečano je otvoren u petak, 14. listopada 2022. u 12 sati u Gradskoj knjižnici Biograd na Moru.

U novim prostorima Gradske knjižnice Biograd na Moru Mjesec hrvatske knjige 2022. svečano je otvorila ministrica kulture i medija RH dr. sc. Nina Obuljen Koržinek. Pritom je istaknula kako knjižnice više nisu samo prostori za čuvanje knjige, već su istinski kulturni centri i najvrjednija središta u kulturnom životu lokalne zajednice. Dodala je kako je Mjesec hrvatske knjige prilika da se nastavi sa svim aktivnostima koje su se provodile kroz Godinu čitanja.

Ovogodišnja manifestacija posvećena je mladima jer je 2022. godina proglašena Europskom godinom mladih, a u ime Programskog i organizacijskog odbora Ismena Meić je istaknula kako program s gotovo 1900 događanja potvrđuje da su mladi velika inspiracija te da ih treba ih podržati ne samo kroz ovaj mjesec već svakoga dana.
Ravnateljica Gradske knjižnice Biograd na Moru Tihana Jurišić istaknula je kako je velika čast biti domaćin otvorenja Mjeseca hrvatske knjige, posebice u novim prostorima, no kako knjižnice nisu samo zidovi već svaki smijeh djece koji među njima odzvanja, svaka pročitana knjiga roditelja, baka i djedova, svako druženje i prijateljstvo.
Okupljenim gostima obratili su se i gradonačelnik Biograda na Moru Ivan Knez te zadarski župan Božidar Longin.

U popratnom kulturno-umjetničkom programu nastupili su glazbena grupa A.K.A Crescendo, plesni studio K2 te Jasmina Mević, učenica osmog razreda Osnovne škole Biograd na Moru.

Galerija fotografija