Svečano otvoren Mjesec hrvatske knjige 2023.

Mjesec hrvatske knjige 2023. svečano je otvoren u ponedjeljak, 16. listopada 2023. u 12 sati u Gradskoj knjižnici i čitaonici Vinkovci

U novoj zgradi Gradske knjižnice i čitaonice Vinkovci Mjesec hrvatske knjige 2023. svečano je otvorila ministrica kulture i medija Republike Hrvatske dr. sc. Nina Obuljen Koržinek.

Ovogodišnja manifestacija pod nazivom Književnost bez granica! i sa sloganom Nek' ti riječ ne bude strana(c)... posvećena je književnom prevođenju i književnim prevoditeljima, koji su najvažnija spona između različitih kultura, ali i između autora i čitatelja, zahvaljujući kojima strana književnost dolazi u ruke hrvatskih čitatelja i obogaćuje ih, ali i hrvatska književnost prelazi granice svoje domovine. Predsjednica Programskog i organizacijskog odbora Višnja Cej istaknula je kako program s gotovo 1900 događanja u fokus stavlja upravo te velike jezične znalce.

Okupljenima su se obratili i ravnateljica Gradske knjižnice i čitaonice Vedrana Lugić, uz projekciju filma Tvoj novi dom u režiji Marka Zeljkovića, gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić, župan Vukovarsko-srijemske županije Damir Dekanić, u ime Ministarstva znanosti i obrazovanja Snježana Gernhardt te Mladen Karlić, zastupnik i izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora.

U popratnom kulturno-umjetničkom programu nastupili su Kulturno-umjetničko društvo "Šumari", Vinkovci te Glazbena škola Josipa Runjanina, Vinkovci. 

     
    
    

Autor dijela fotografija: Tomislav Čorak, preuzeto s: https://www.facebook.com/gkvk1875/