Otvorene prijave programa za manifestaciju Mjesec hrvatske knjige 2022.

Programi u Mjesecu hrvatske knjige 2022. mogu se prijavljivati od 15. 6. do 31. 8. 2022. godine putem prijavnice dostupne na poveznici https://www.mhk.hr/prijava/

PRIJAVA U SUSTAV
Korisnici koji su sudjelovali u Mjesecu hrvatske knjige prošle godine prijavljuju se koristeći iste podatke za prijavu (e-adresa ili korisničko ime i lozinka).
Ako ste zaboravili lozinku, novu možete zatražiti klikom na „Zaboravili ste lozinku?“ nakon što unesete adresu e-pošte ili korisničko ime. Nova lozinka doći će na vašu e-adresu (provjerite i neželjenu poštu).
Ako ste zaboravili sve podatke, javite nam se na e-adresu sara.dzapo@kgz.hr, ivana.radenovic@kgz.hr ili vanja.stalec@kgz.hr.
Nakon prijave u sustav OBVEZNO provjerite i ažurirajte svoje podatke te popunite prazna polja (vrsta ustanove, kontakt, mrežne stranice i društvene mreže).

REGISTRACIJA NOVIH SUDIONIKA
Ako prošle godine niste sudjelovali u Mjesecu hrvatske knjige, potrebno je registrirati se putem poveznice https://www.mhk.hr/registracija/. Sve nove sudionike molimo da pažljivo unesu potrebne podatke.
Po završetku registracije na e-adresu stižu vaši podaci za prijavu.

PRIJAVA PROGRAMA
S ciljem održavanja kvalitete cjelokupnog programa manifestacije molimo vas da prijavljujete samo programe koji su u vezi s knjigom, poticanjem čitanja ili temom/motom ovogodišnje manifestacije. Nepotpuni, nejasni i nedovoljno razrađeni programi, kao i programi nepovezani s temom manifestacije ili promicanjem čitanja prilikom uređivanja neće biti prihvaćeni i uvršteni u program manifestacije.
Molimo da svako planirano događanje prijavljujete zasebno kao novi program.
Za jedan program potrebno je OBVEZNO ispuniti dva polja – polje za opis programa na mrežnoj stranici (web) i polje za opis programa za programsku knjižicu. U polju za opis programa za web dozvoljen je unos do 600 znakova i ono je predviđeno za opširniji opis programa. Polje za opis programa za programsku knjižicu dozvoljava unos do 150 znakova i molimo da u njega u jednoj rečenici napišete samo osnovne informacije o programu (s obzirom na to da se programska knjižica tiska samo za potrebe arhive i svečanog otvorenja).

Primjeri kratkih opisa programa za programsku knjižicu:
  • Dječak koji je volio ptice – predstavljanje knjige i književni susret s osječkim spisateljem Stjepanom Tomašem
  • Moja priča – 13. natječaj kreativnog pisanja namijenjen kutinskim osnovnoškolcima
  • Nova zgrada, nove mogućnosti – izložba u povodu obilježavanja deset godina rada Knjižnice u novom prostoru
U nazivu i opisu događanja izbjegavajte korištenje velikih slova i kratica te navodnih znakova. Prijavljuju se samo oni programi koji će biti organizirani unutar Mjeseca hrvatske knjige ili kojima je datum početka ili datum kraja unutar tog razdoblja (15. 10. – 15. 11.). Ako se određeni program održava u dužem vremenskom razdoblju (izvan trajanja MHK-a), a smatrate da je ta informacija važna, možete je istaknuti u opisu programa.
Ako planirate više programa istog naziva i sadržaja koji se održavaju u različito vrijeme ili na drugoj lokaciji, koristite opciju Ponovi program u drugom terminu/lokaciji i unesite potrebne izmjene. Nakon spremanja podataka o programu, svoj program još uvijek možete uređivati. Nakon unosa konačne verzije pojedinog programa, isti program „zaključajte“ kako bi mogao biti uređen i objavljen. Objavljene programe više nije moguće mijenjati. Otključani programi neće biti uvršteni u cjelokupni program manifestacije.