Otvorene prijave programa za manifestaciju Mjesec hrvatske knjige 2021.


Programi u Mjesecu hrvatske knjige 2021. mogu se prijavljivati od 2. 6. do 2. 8. 2021. godine putem prijavnice dostupne na poveznici https://www.mhk.hr/prijava/

PRIJAVA U SUSTAV
Korisnici koji su sudjelovali u Mjesecu hrvatske knjige prošle godine prijavljuju se koristeći iste podatke za prijavu (e-adresa ili korisničko ime i lozinka).
Ako ste zaboravili lozinku, novu možete zatražiti klikom na „Zaboravili ste lozinku?“ nakon što unesete adresu e-pošte ili korisničko ime. Nova lozinka doći će na vašu e-adresu (provjerite i neželjenu poštu).
Ako ste zaboravili sve podatke, javite nam se na e-adresu sara.dzapo@kgz.hr, ivana.radenovic@kgz.hr ili vanja.stalec@kgz.hr.
Nakon prijave u sustav OBAVEZNO provjerite i ažurirajte svoje podatke te popunite prazna polja (vrsta ustanove, kontakt, mrežne stranice i društvene mreže).

REGISTRACIJA NOVIH SUDIONIKA
Ako prošle godine niste sudjelovali u Mjesecu hrvatske knjige, potrebno je registrirati se putem poveznice https://www.mhk.hr/registracija/. Sve nove sudionike molimo da pažljivo unesu potrebne podatke.
Ako se vaša knjižnica nalazi na popisu na Portalu narodnih knjižnica, možete je prilikom registracije odabrati iz padajućeg izbornika, pri čemu molimo da obratite pažnju na točnost podataka.
Po završetku registracije na e-adresu stižu vaši podaci za prijavu.

PRIJAVA PROGRAMA
Molimo da svako planirano događanje prijavljujete zasebno kao novi program.
Za jedan program potrebno je OBAVEZNO ispuniti dva polja – polje za opis programa na mrežnoj stranici (web) i polje za opis programa za programsku knjižicu. U polju za opis programa za web dozvoljen je unos do 600 znakova i ono je predviđeno za opširniji opis programa. Polje za opis programa za programsku knjižicu dozvoljava unos do 150 znakova i molimo da u njega u jednoj rečenici napišete samo osnovne informacije o programu (s obzirom na to da se programska knjižica tiska samo za potrebe arhive).

Primjeri kratkih opisa programa za programsku knjižicu:
  • Dječak koji je volio ptice – predstavljanje knjige i književni susret s osječkim spisateljem Stjepanom Tomašem
  • Moja priča – 13. natječaj kreativnog pisanja namijenjen kutinskim osnovnoškolcima
  • Nova zgrada, nove mogućnosti – izložba u povodu obilježavanja deset godina rada Knjižnice u novom prostoru
 U nazivu i opisu događanja izbjegavajte korištenje velikih slova i kratica te navodnih znakova. Prijavljuju se samo oni programi koji će biti organizirani unutar Mjeseca hrvatske knjige ili kojima je datum početka ili datum kraja unutar tog razdoblja (15. 10. – 15. 11.). Ako se određeni program održava u dužem vremenskom razdoblju (izvan trajanja MHK-a), a smatrate da je ta informacija važna, možete je istaknuti u opisu programa.
Ako planirate više programa istog naziva i sadržaja koji se održavaju u različito vrijeme ili na drugoj lokaciji, koristite opciju Ponovi program u drugom terminu/lokaciji i unesite potrebne izmjene. Nakon spremanja podataka o programu, svoj program još uvijek možete uređivati. Nakon unosa konačne verzije pojedinog programa, isti program „zaključajte“ kako bi mogao biti uređen i objavljen. Objavljene programe više nije moguće mijenjati.

Molimo da prijavljujete programe koji su u vezi s knjigom, poticanjem čitanja ili temom/motom ovogodišnje manifestacije.