Konferencija za medije u povodu otvorenja Mjeseca hrvatske knjige 2022.

U povodu svečanog otvorenja manifestacije Mjesec hrvatske knjige u ponedjeljak, 10. listopada 2022. u 12 sati održana je konferencija za novinare u Gradskoj knjižnici, Starčevićev trg 6.

Na konferenciji su govorile ambasadorica manifestacije, spisateljica Olja Savičević Ivančević, koordinatorica projekta Sara Džapo i Isabella Mauro, voditeljica Hrvatskog centra za dječju knjigu i jedna od organizatorica Nacionalnog kviza za poticanje čitanja.

Ovogodišnji je Mjesec hrvatske knjige posvećen mladima jer je 2022. godina proglašena Europskom godinom mladih. Tema ovogodišnje manifestacije glasi Generacija K, a moto Misli na sebe – čitaj! 

Ove se godine manifestaciji priključilo 242 sudionika s gotovo 1900 programa. Sudionici su u najvećem broju narodne i školske knjižnice te nešto manji broj drugih kulturnih ustanova (muzeji, nakladnici, udruge, društva itd.).  
Od središnjih programa istaknut je Nacionalni kviz za poticanje čitanja koji se rješava online pod nazivom „Nije lako kad si mlad“ te mu se može pristupiti do 25. listopada.

Snimka konferencije dostupna je putem kanala YouTubea Knjižnica grada Zagreba.

Svečanost otvorenja ovogodišnje manifestacije održat će se u petak, 14. listopada 2022. u 12 sati u Gradskoj knjižnici Biograd na Moru.