Festival recitacije za mlade "Probudi me!"

Program Probudi me! književna je manifestacija u organizaciji Gradske knjižnice Požega, koja se provodi uživo i online, s ciljem promocije pjesništva te edukacije i promocije mladih recitatora poezije.

Namijenjen je mladima od 15 do 30 godina, a obuhvaća prijavu zainteresiranih slanjem videosnimke recitacije poezije hrvatskih pjesnika, besplatnu stručnu edukaciju najtalentiranijih interpretatora koje odabere Prosudbeno povjerenstvo te završnu manifestaciju na kojoj se recitatori predstavljaju publici pripremljenim izvedbama.
Ovaj program, koji se održava uz potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, slavi pjesničko stvaralaštvo te, kao što je Cesarić poručio u Pjesmi mrtvog pjesnika, vraća u život zaboravljene pjesnike, ujedno pruža priliku mladim osobama umjetničkih afiniteta da se uz pomoć stručnog vodstva kreativno razvijaju i usavršavaju u području scenskog nastupa, odnosno recitacije poezije, a publici priliku da uživa u posebnom kulturnom događaju. 
Rok za prijavu je 15. listopada, edukacija će se organizirati u razdoblju od 21. do 30. listopada, a završna manifestacija održat će se 12. studenog 2021. 
Više o programu može se pročitati na https://gkpz.hr/2021/09/08/probudi-me/